Větrníčky s avokádem
85 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 3kusyVejce slepičí
- 2kusyAvokádo
- 200gramůSýr Lučina - termizovaný
- 250mililitrůVoda pitná
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
207 mg
Postup přípravy
- 1Vodu s máslem přivedeme k varu a vsypeme do mísy s moukou. Směs pořádně promícháme. Vmícháme jedno vejce a dáme vychladit. Postupně vmícháme všechna vejce.
- 2Troubu rozehřejeme na 200 stupňů Celsia. Těsto vytvarujeme cukrářským pytlíkem s trubičkou, popřípadě můžeme dělat kuličky z kávových lžiček. Plech vymažeme olejem a dáme na 25 minut do trouby. Pak kuličky rozpůlíme na půlku.
- 3Rozmačkáme avokádo s citronem a smícháme s lučinou. Přidáme do krému špetku soli a rozdělíme doprostřed rozřízlého větrníčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.