Větrníčky s karamelovým krémem
80 min.
Ingredience
- 500litrůVoda pitná
- 250gramůTuk Hera jedlý
- 6kusůVejce slepičí
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na krém
- 350mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůMáslo čerstvé
- 220gramůCukr krupice
- 40gramůPudink vanilkový
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 220gramůCukr moučkový
- 0,5kusCukr vanilka
- Na polevu
- 220gramůCukr krupice
- 3lžíceMléko polotučné
- 220gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1580 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
88 g
Sacharidy
182 g
Vláknina
1 g
Cukr
144 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 200 °C.
- 2V hrnci rozpustíme Heru v horké vodě se solí. Poté vsypeme mouku, kterou zahříváme a neustále mícháme, až se leskne a nechytá se hrnce. Těsto za občasného promíchání necháme vychladnout.
- 3Do vychladlého těsta postupně vmícháme vejce i bílky. Těsto dáme do cukrářského sáčku a na plechu tvoříme malé hromádky. Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut, poté teplotu snížíme na 170 °C a pečeme ještě asi 15 minut. Troubu během pečení neotvíráme.
- 4Upečené větrníčky necháme vychladnout, překrojíme a plníme krémem.
- 5Na krém na pánvi rozpustíme krupicový cukr, vmícháme 200 ml smetany a za stálého míchání rozvaříme.
- 6V kastrolu smícháme zbylou smetanu, žloutek s pudinkovým práškem, přilijeme hotový karamel, šleháme až k varu. Povaříme zhruba 2 minuty a za občasného míchání necháme vychladnout.
- 7V mixeru ušleháme moučkový cukr se změklým máslem a vanilkovým cukrem. Postupně přimícháme vychladlý karamelový krém. Krémem plníme větrníčky.
- 8Na polevu v kastrolu rozpustíme krupicový cukr, přilijeme mléko a povaříme za stálého míchání.
- 9Do misky prosejeme moučkový cukr, ten zalijeme karamelem a dobře promícháme. Vzniklou polevou větrníčky přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.