Větrníčky s vanilkovou zmrzlinou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
18 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
980 mg
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve přivedeme k varu vodu s olejem a špetkou soli. Poté zasypeme moukou a mícháme, dokud nevznikne hladká hmota, která se nám nebude lepit na vařečku. Takto připravenou hmotu necháme úplně vychladnout.
  • 2
    Pak v kuchyňském robotu postupně vmícháváme vejce, až je hmota hladká a bez kousků. Na plech pokrytý pečícím papírem stříkáme pomocí cukrářského sáčku malé větrníčky. Pečeme zprudka v troubě předehřáté na 220C dokud větrníčky nevyběhnou, poté ještě dopékáme a lehce dosušujeme.
  • 3
    Necháme vychladnout, přepůlíme, naplníme vanilkovou zmrzlinou a dáme zmrazit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.