Větrníčky s vanilkovou zmrzlinou
40 min.
Ingredience
- 390mililitrůVoda pitná
- 100mililitrůOlej stolní
- 1špetkaSůl
- 260gramůVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrZmrzlina vanilková
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
18 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
980 mg
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Nejprve přivedeme k varu vodu s olejem a špetkou soli. Poté zasypeme moukou a mícháme, dokud nevznikne hladká hmota, která se nám nebude lepit na vařečku. Takto připravenou hmotu necháme úplně vychladnout.
- 2Pak v kuchyňském robotu postupně vmícháváme vejce, až je hmota hladká a bez kousků. Na plech pokrytý pečícím papírem stříkáme pomocí cukrářského sáčku malé větrníčky. Pečeme zprudka v troubě předehřáté na 220C dokud větrníčky nevyběhnou, poté ještě dopékáme a lehce dosušujeme.
- 3Necháme vychladnout, přepůlíme, naplníme vanilkovou zmrzlinou a dáme zmrazit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.