Větrníky se šlehačkou s malinami
50 min.
Ingredience
- 65gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 5kusůVejce slepičí
- 500mililitrůVoda pitná
- 25gramůTuk
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
- 250gramůMaliny
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 30gramůCukr moučkový
- 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, přidáme máslo, špetku soli a necháme rozpustit. Zmírníme oheň a za stálého míchání pomalu přisypáváme mouku, až se vytvoří hustá kaše, mícháme rychle, aby se netvořily hrudky. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se těsto přestane lepit. Ještě povaříme 2 minuty, kdy vařečkou "odpalujeme" těsto od stěn hrnce. Hrnec odstavíme, mimo oheň přimícháme rozkvedlaná vejce, důkladně promícháme a necháme chladnout. Plech vymastíme tukem, posypeme hrubou moukou, těstem naplníme sáček na zdobení a rovnou na plech vymačkáváme těsto a tvoříme malé větrníky. Plech vložíme do trouby a pečeme 15 až 20 minut. Větrníky podélně rozřízneme a necháme vychladnout. Polovinu malin rozmačkáme, zakápneme citronovou šťávou, osladíme cukrem a promícháme. Přilijeme smetanu a vyšleháme. Malinovou šlehačkou plníme půlky větrníků a každý kus ještě ozdobíme celou malinou. Větrníky upravíme na servírovací tác a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.