Vévodská vejce
55 min.
Ingredience
- 250mililitrůBešamel
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30gramůLanýž
- 200gramůChléb pšeničný (bílý)
- 6kusůVejce slepičí
- 30gramůChřest zelený
- 50mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1lžičkaSůl
- 150gramůRak říční
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
24 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
933 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme na hniličku. Bešamel smícháme se smetanou, plátky chleba opečeme na másle, sýr nastrouháme.
- 2Račí ocásky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Scedíme a necháme okapat.
- 3Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme chřest a lanýže, které jsme pokrájeli na proužky. Minutu orestujeme.
- 4Vařená vejce oloupeme, položíme na plátky osmaženého chleba a vložíme do zapékací misky. Mezi každé vajíčko položíme račí ocásek a na každé vejce plátek lanýže. Celé to polijeme bešamelem se smetanou, zasypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut.
- 5Hotový pokrm ozdobíme proužky restovaného chřestu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.