Vévodská vejce

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
24 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
933 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme na hniličku. Bešamel smícháme se smetanou, plátky chleba opečeme na másle, sýr nastrouháme.
  • 2
    Račí ocásky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Scedíme a necháme okapat.
  • 3
    Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme chřest a lanýže, které jsme pokrájeli na proužky. Minutu orestujeme.
  • 4
    Vařená vejce oloupeme, položíme na plátky osmaženého chleba a vložíme do zapékací misky. Mezi každé vajíčko položíme račí ocásek a na každé vejce plátek lanýže. Celé to polijeme bešamelem se smetanou, zasypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut.
  • 5
    Hotový pokrm ozdobíme proužky restovaného chřestu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.