Vícezrnný chléb se semínky

55 min.
Evropa

Ingredience

    • 2,5decilitryVoda pitná
    • 2lžíceOlej slunečnicový
    • 2lžíceCukr třtinový
    • 1,5lžičkySůl
    • 250gramůMouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
    • 100gramůMouka ječná
    • 100gramůMouka z prosa
    • 2lžičkyDroždí sušené
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
97 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr a sůl. Všechny tři druhy mouky smícháme a přisypeme tak, aby jejich směs zcela pokryla vodu s přísadami. Vše poprášíme droždím.
  • 2
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 3
    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.
  • 4
    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.