Vícezrnný chléb se semínky
55 min.
Ingredience
- 2,5decilitryVoda pitná
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceCukr třtinový
- 1,5lžičkySůl
- 250gramůMouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
- 100gramůMouka ječná
- 100gramůMouka z prosa
- 2lžičkyDroždí sušené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
97 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr a sůl. Všechny tři druhy mouky smícháme a přisypeme tak, aby jejich směs zcela pokryla vodu s přísadami. Vše poprášíme droždím.
- 2Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 3Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.
- 4Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.