Vídeňské houskové knedlíky

30 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
15 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
480 mg
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemle nakrájíme na kostičky, polijeme rozehřátým máslem a zlehka promícháme.
  • 2
    Vejce rozšleháme s mlékem a solí a nalijeme na žemle. Přisypeme hrubou mouku, promícháme a necháme chvíli stát.
  • 3
    Z těsta vytvarujeme 8 knedlíků, vložíme je do hrnce s vařící osolenou vodou a za občasného obracení vaříme asi 10 minut.
  • 4
    Uvařené knedlíky vyjmeme a rozkrojíme na poloviny.
  • 5
    Podáváme jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.