Vídeňské houskové knedlíky
30 min.
Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 80gramůMouka pšeničná hrubá
- 300gramůŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
15 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
480 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Žemle nakrájíme na kostičky, polijeme rozehřátým máslem a zlehka promícháme.
- 2Vejce rozšleháme s mlékem a solí a nalijeme na žemle. Přisypeme hrubou mouku, promícháme a necháme chvíli stát.
- 3Z těsta vytvarujeme 8 knedlíků, vložíme je do hrnce s vařící osolenou vodou a za občasného obracení vaříme asi 10 minut.
- 4Uvařené knedlíky vyjmeme a rozkrojíme na poloviny.
- 5Podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.