Vídeňské sladké bagetky
110 min.
Ingredience
- 110mililitrůVoda pitná
- 70gramůCukr třtinový
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 5gramůSůl
- 250gramůMouka chlebová
- 20gramůChlebový kvásek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nalijeme vodu a žloutek, přidáme třtinový cukr, sůl, rozpuštěné máslo a chlebovou mouku. Promícháme, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny kynout. Rozdělíme na 4 díly a vypravujeme bagetky. Rozložíme na plech, vršek nastříhneme do kříže a necháme ještě půl hodiny kynout. Upečeme ve vyhřáté troubě na 200°C 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.