Vietnamská polévka

30 min.
Vietnam

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
11 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přivedeme k varu kuřecí vývar. Přidáme rybu. Jakmile začne vařit, snížíme teplotu tak, aby tekutina jen probublávala. Zakryjeme poklicí a vaříme asi 10 minut. Přidáme nakrájené houby a čínské zelí, necháme mírně vařit ještě několik minut.
  • 2
    Ve vodě rozmícháme dohladka mouku, vzniklou směs nalijeme do stále bublající polévky. Znovu přivedeme k varu a zlehka vaříme za občasného míchání asi 2 minuty, dokud vývar nezhoustne a nezůstane čirý. Poté vmícháme sezamový olej.
  • 3
    Do vařící vody vložíme nudle a vaříme je 6 minut. Slijeme je, rozdělíme do 4 servírovacích misek a zalijeme polévkou. Ozdobíme několika lístky koriandru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.