Vietnamská polévka
30 min.
Ingredience
- 1500mililitrůVývar drůbeží
- 510gramůPangasius - filety
- 100gramůShiitake houby
- 300gramůZelí čínské
- 30lžicMouka kukuřičná
- 400mililitrůVoda pitná
- 10mililitrůOlej sezamový
- 150gramůNudle čínské vaječné
- 30gramůKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
11 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Přivedeme k varu kuřecí vývar. Přidáme rybu. Jakmile začne vařit, snížíme teplotu tak, aby tekutina jen probublávala. Zakryjeme poklicí a vaříme asi 10 minut. Přidáme nakrájené houby a čínské zelí, necháme mírně vařit ještě několik minut.
- 2Ve vodě rozmícháme dohladka mouku, vzniklou směs nalijeme do stále bublající polévky. Znovu přivedeme k varu a zlehka vaříme za občasného míchání asi 2 minuty, dokud vývar nezhoustne a nezůstane čirý. Poté vmícháme sezamový olej.
- 3Do vařící vody vložíme nudle a vaříme je 6 minut. Slijeme je, rozdělíme do 4 servírovacích misek a zalijeme polévkou. Ozdobíme několika lístky koriandru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.