Vietnamské rolky se zelím a arašídovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 50gramůNudle skleněné
- 3lžíceOcet rýžový
- 1,5lžíceOmáčka rybí
- 2lžíceBazalka
- 1lžíceMáta
- 0,5lžičkaKoriandr čerstvý
- 200gramůZelí čínské
- 100gramůZelí hlávkové bílé
- 5kusůCibulka jarní
- 1kusMrkev kořen
- 16kusůRýžový papír
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 5stroužkůČesnek
- 1kusChilli paprička
- 5lžicMáslo arašídové
- 3lžíceOmáčka Hoisin
- 1lžičkaCukr krupice
- 200mililitrůVoda pitná
- 8lžicOřechy burské pražené
- 300gramůKrevety tygří - loupané
- 1,5lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
33 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Krevety uvaříme a nakrájíme nadrobno, bazalku, mátu a koriandr nasekáme na jemno. Čínské a hlávkové zelí pokrájíme na malé kousky, cibulky na plátky, mrkev nastrouháme. Pražené arašídy umeleme.
- 2Oloupeme a prolisujeme česnek, chilli papričku sekáme nadrobno a obojí vložíme do pánve s rozpáleným olejem, smažíme 2 minuty, poté přidáme arašídové máslo, rajčatový protlak, omáčku hoisin, cukr, půl lžíce rybí omáčky, 4 lžíce mletých arašídů, přilijeme vodu a za neustálého šlehání přivedeme k varu. Zvolna vaříme 2 minuty, dokud směs trochu nenabude.
- 3Skleněné nudle namočíme na 10 minut do misky s horkou vodou. Slijeme je, opláchneme proudem studené vody, nasekáme na malé kousky a přidáme ocet, lžíci rybí omáčky, 4 lžíce mletých arašídů a usekané krevety. Do směsi přidáme bazalku, mátu, koriandr, obojí zelí, cibulky, mrkev a vše řádně promícháme.
- 4Rýžový papír namočíme na 30 vteřin do teplé vody a položíme na rovnou plochu. Papír poklademe malým množstvím připravené náplně a svineme do rolky. Kraje papíru stáčíme dovnitř, aby náplň nevytékala. Tímto způsobem pokračujeme tak dlouho, dokud nespotřebujeme všechnu náplň.
- 5Rolky servírujeme překrojené napůl, jednu polovinu přeloženou přes druhou. Omáčku podáváme zvlášť v malé misce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.