Vietnamské vepřové s houbami shitake
40 min.
Ingredience
- 455gramůVepřové kotlety
- 2lžičkyOlej olivový
- 3kusyChilli paprička sušená
- 20gramůMed včelí
- 60mililitrůOmáčka rybí
- 100gramůShiitake houby
- 6stroužkůČesnek
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
11 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Z vepřového masa odkrojíme přebytečný tuk a maso nakrájíme na malé kousky, přibližně 2,5 cm dlouhé a 3-6 mm silné.
- 2Na pánvi wok rozpálíme olivový olej a přidáme najemno nasekaný česnek a celé sušené chilli papričky. Restujeme 3-5 minut dohněda.
- 3Přidáme nakrájené vepřové a restujeme přibližně 20 minut nebo dokud maso není hotové. Vmícháme med a rybí omáčku. Zvýšíme plamen na maximum a vaříme 3-5 minut, dokud se omáčka téměř úplně nevyvaří.
- 4Přidáme nakrájené houby shitake bez nožiček a 1-2 minuty promícháváme. Podáváme ihned.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.