Vietnamský krevetový salát
35 min.
Ingredience
- 1kusChilli paprička
- 1lžíceCukr třtinový
- 2kusyLimetka
- 250gramůNudle rýžové
- 150gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusOkurka salátová
- 1kusMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
- 6kusůCibulka jarní
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžíceArašídy
- 3lžíceVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
665 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
4 g
Sacharidy
143 g
Vláknina
9 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si dresink: smícháme šťávu z limetek, 3 lžíce vody a třtinový cukr. Mícháme, až se cukr rozpustí. Poté přidáme utřený česnek a nasekanou chilli papričku.
- 2Nudle uvaříme podle návodu, na poslední dvě minuty přidáme i krevety. Toto rozdělíme do dvou misek.
- 3Okurku a mrkev nakrájíme na špalíčky, jarní cibulku na kolečka. Směs dáme do misek k nudlím a posypeme koriandrem a arašídy, které jsme nasucho opekli v pánvi a nakrájeli nahrubo. Podáváme přelité dresinkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.