Vine brûlée
15 min.
Ingredience
- 1litrVíno červené
- 1kusSkořice celá
- 8kusůHřebíček
- 1kusCitrony
- 1kusPomeranče
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Víno vlijeme do většího hrnce a přidáme k němu koření: skořici, hřebíčky, muškátový oříšek a kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu a jednoho chemicky neošetřeného pomeranče.
- 2Přivedeme k varu. Silné víno můžeme na povrchu zapálit a oflambovat.
- 3Z toho také vznikl název brûlée, který v překladu znamená ohořelý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.