Vinegrat zálivka s nivou a celerem
10 min.
Ingredience
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 4lžičkyOcet kvasný lihový
- 1špetkaPepř bílý
- 10gramůCeler - nať
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
50 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
57 mg
Cukr
250 mg
Postup přípravy
- 1Sýr Niva rozdrobíme do misky, přilijeme olej, vidličkou důkladně rozmačkáme, postupně přiléváme ocet, ochutnáme, můžeme případně ještě dochutit pepřem.
- 2Nakonec přidáme drobně nasekanou celerovou nať, vše ještě jednou promícháme. Nakonec uložíme do lednice, kde zálivku ponecháme až do podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.