Vinná omáčka
30 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaPepř bílý
- 2kusyŠalotka
- 0,38litrVíno bílé
- 0,5lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
159 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na rozpáleném másle orestujeme nasekanou šalotku. Přilijeme víno a krátce povaříme. Odstavíme a metličkou zašleháme máslo, až omáčka zhoustne. Ochutíme solí a pepřem.
- 2Nakonec dochutíme worcesterskou omáčkou a kajenským pepřem.
- 3Omáčka je vhodná k zelenině, zejména k čekance.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.