Vinná polévka ze silného vývaru

10 min.
Evropa

Ingredience

  • Polévka
    • 750mililitrůHovězí vývar základní
    • 125mililitrůVíno bílé
    • 2mililitrySmetana 12% (konzumní)
    • 1špetkaSůl
    • 1špetkaPepř cayenský
  • Žloutková smetana
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
125 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
14 mg
Cukr
431 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Silný masový vývar v hrnci povaříme s vínem a smetanou 5 minut. Potom odstavíme z plotny.
  • 2
    V misce rozmícháme čerstvé žloutky se 2 lžícemi smetany a směs za stálého míchání vlijeme do polévky - už nevaříme!
  • 3
    Polévku osolíme a ochutíme cayenským pepřem.
  • 4
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.