Vinná polévka ze silného vývaru
10 min.
Ingredience
- Polévka
- 750mililitrůHovězí vývar základní
- 125mililitrůVíno bílé
- 2mililitrySmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- Žloutková smetana
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
125 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
14 mg
Cukr
431 mg
Postup přípravy
- 1Silný masový vývar v hrnci povaříme s vínem a smetanou 5 minut. Potom odstavíme z plotny.
- 2V misce rozmícháme čerstvé žloutky se 2 lžícemi smetany a směs za stálého míchání vlijeme do polévky - už nevaříme!
- 3Polévku osolíme a ochutíme cayenským pepřem.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.