Vinné hrozny v citrónovém želé
60 min.
Ingredience
- 450gramůSýr krémový
- 120gramůVíno bílé
- 350gramůHroznové víno
- 2kusyCitrony
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2baleníŽelé dortové
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
32 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Ve 150 ml vařící vody rozpustíme jedno želé, vložíme do mixéru, přidáme krémový sýr, smetanu, nasekanou mátu, nastrouhanou citrónovou kůru a šťávu ze dvou velkých citrónů.
- 2Směs nalijeme do rozevírací dortové formy o průměru 20 cm, zakryjeme a dáme do lednice. Necháme tuhnout asi 1 hodinu.
- 3Mezitím v míse rozpustíme druhý balíček želé v 600 ml vařící vody. Zchladíme, aby želé bylo vychladlé, ale ne ztuhlé (přibližně hodinu).
- 4Zelené hroznové víno a 120 g modrého rozkrájíme po délce na půlky a vyjmeme semínka. Zbytek modrého vína nasekáme nebo nastříháme na malé kousíčky a dáme do lednice.
- 5Víno naskládáme na tvarohový podklad ve formě do tvaru hroznů. Opatrně nalijeme na hrozny želé tak, aby je celé pokrylo, ale nesmějí v něm plavat. Formu zakryjeme a necháme v lednici, až želé úplně ztuhne, asi 20 minut. Zbylé želé necháme při pokojové teplotě, aby zůstalo tekuté.
- 6Nalijeme ho na hrozny, zakryjeme a dáme na 3 hodiny do lednice. Před podáváním vyjmeme dezert z formy a ozdobíme ho kousíčky hroznů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.