Vinné kostky
50 min.
Ingredience
- 250gramůCukr krupice
- 4kusyVejce slepičí
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1lžíceKakao - prášek
- 2lžíceČokoláda hořká
- 1špetkaSůl
- 125mililitrůVíno červené
- 400gramůPoleva čokoládová
- 250gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
31 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
706 mg
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Postupně zašleháme vejce, přimícháme mouku s práškem do pečiva, kakao, nastrouhanou čokoládu, sůl a víno. Umícháme hladké těsto.
- 2Na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech naneseme těsto, rozprostřeme je po celém plechu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25 - 30 minut.
- 3Upečený, vychladlý plát nakrájíme na kostky. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládovou polevu a kostky v ní postupně namáčíme. Klademe je na mřížku a necháme ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.