Vinné řezy

40 min.

Ingredience

  • Krém
  • Na vysypání plechu
    • 2lžíceTuk
    • 1hrstMouka pšeničná hladká
    • 4lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
901 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
25 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
4 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce s vodou a cukrem vyšleháme do pěny, po lžících zašleháme mouku a nakonec vmícháme kakao. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a ve středně horké troubě upečeme.
  • 2
    Po vychladnutí upečený plát rozpůlíme a jednu polovinu potřeme krémem.
  • 3
    Krém: Želatinu necháme ve vodě nabobtnat. Cukr, žloutky a víno vyšleháme ve vroucí vodní lázni do pěny, přidáme želatinu, za stálého míchání ušlehanou šlehačku a důkladně okapané višně.
  • 4
    Přiklopíme druhou polovinou upečeného těsta a necháme do druhého dne v chladničce proležet. Nakonec hodně pocukrujeme a nakrájíme na řezy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.