Vinné řezy
40 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 4gramyCukr moučkový
- 300gramůMouka polohrubá
- 5lžicVoda pitná
- 2lžíceKakao
- Krém
- 200gramůVišně
- 250mililitrůVíno červené
- 4lžíceCukr moučkový
- 250mililitrůSmetana na šlehání
- 50gramůŽelatina
- 5lžicVoda pitná
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- Na vysypání plechu
- 2lžíceTuk
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 4lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
901 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
25 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
4 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Vejce s vodou a cukrem vyšleháme do pěny, po lžících zašleháme mouku a nakonec vmícháme kakao. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a ve středně horké troubě upečeme.
- 2Po vychladnutí upečený plát rozpůlíme a jednu polovinu potřeme krémem.
- 3Krém: Želatinu necháme ve vodě nabobtnat. Cukr, žloutky a víno vyšleháme ve vroucí vodní lázni do pěny, přidáme želatinu, za stálého míchání ušlehanou šlehačku a důkladně okapané višně.
- 4Přiklopíme druhou polovinou upečeného těsta a necháme do druhého dne v chladničce proležet. Nakonec hodně pocukrujeme a nakrájíme na řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.