Vinné šodó s maracujou a lesními plody

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
813 mg
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve varné misce šleháme žloutky s cukrem, až napění a vytvoří hladkou světlou směs. Do ní vlijeme sladké bílé víno, misku umístíme nad hrnec s vařící vodou. Šleháme přibližně 15 minut, pěna ztuhne a vytvoří měkké špičky. Při šlehání dbáme na to, aby šlehací miska nebyla příliš horká.
  • 2
    Misku odstavíme, směs šleháme ještě dalších 5 minut než vychladne, pak do ní vmícháme dužinu z maracuji.
  • 3
    Rozdělíme do skleněných pohárů a servírujeme posypané lesními plody.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.