Vinné šodó s maracujou a lesními plody
30 min.
Ingredience
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 125gramůCukr moučkový
- 125mililitrůVíno bílé
- 5lžicMaracuja
- 5lžicBorůvky
- 5lžicMaliny
- 5lžicJahody zahradní
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
813 mg
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Ve varné misce šleháme žloutky s cukrem, až napění a vytvoří hladkou světlou směs. Do ní vlijeme sladké bílé víno, misku umístíme nad hrnec s vařící vodou. Šleháme přibližně 15 minut, pěna ztuhne a vytvoří měkké špičky. Při šlehání dbáme na to, aby šlehací miska nebyla příliš horká.
- 2Misku odstavíme, směs šleháme ještě dalších 5 minut než vychladne, pak do ní vmícháme dužinu z maracuji.
- 3Rozdělíme do skleněných pohárů a servírujeme posypané lesními plody.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.