Vinný koláč
45 min.
Ingredience
- 150gramůČokoláda hořká
- 250gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 5kusůVejce slepičí
- 250gramůMouka polohrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 2lžičkyKakao
- 40gramůStrouhanka
- 0,2litrVíno červené
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
29 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Hořkou čokoládu nastrouháme na hrubém struhadle. Pečící formu vymažeme 10 g másla a vysypeme strouhankou.
- 2Zbylé změklé máslo nakrájíme na malé kousky a v misce ho vyšleháme do pěny. Do máslové pěny vmícháme krupicový a vanilkový cukr. Za stálého míchání přimícháme vejce. Přilijeme víno, přidáme kakao a postupně vmícháváme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Nakonec přimícháme nastrouhanou čokoládu a zamícháme.
- 3Hladké těsto vlijeme do připravené pečící formy, kterou vložíme do předehřáté trouby. Při 180 stupňové teplotě pečeme přibližně 25-30 minut.
- 4Upečený koláč vyndáme z trouby, necháme vychladnout a nakrájené na úhledné řezy podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.