Vinný krém
20 min.
Ingredience
- 200mililitrůVíno bílé
- 150gramůCukr krupice
- 1kusVanilkový lusk
- 1lžičkaCitronová kůra
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1128 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
32 g
Sacharidy
160 g
Vláknina
318 mg
Cukr
149 g
Postup přípravy
- 1Použijeme dřeň z poloviny vanilkového lusku, přidáme ji ke žloutkům s cukrem a ušleháme hustý krém. Vložíme ho do horké vodní lázně a za stálého míchání přidáváme bílé víno a citronovou kůru.
- 2Poté dáme krém do ledové lázně a šleháme, dokud nevychladne.
- 3Krém je vhodný k jahodám, bobulovému ovoci nebo pudinku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.