Vinný krém s jahodami

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Želatinu namočíme do studené vody. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň. Dřeň i lusk vložíme do mléka a svaříme.
  • 2
    Z bílků ušleháme pevný sníh a zašleháme do něj 20 g cukru.
  • 3
    V horké vodní lázni utřeme žloutky se zbylým cukrem. Přes síto vlijeme svařené vanilkové mléko, přidáme vymačkanou želatinu a za stálého míchání ji rozpustíme.
  • 4
    Krém přendáme do studené vodní lázně a mícháme do vychladnutí. Nakonec přimícháme víno a krém vložíme do chladničky asi na 25 minut.
  • 5
    Do želírujícího krému vmícháme ušlehanou smetanu a zlehka přimícháme ušlehaný sníh.
  • 6
    Omyté jahody upravíme do pohárů spolu s krémem a ozdobíme mátou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.