Vinný krém s jahodami
30 min.
Ingredience
- 1kusVanilkový lusk
- 60gramůCukr krupice
- 125mililitrůVíno bílé
- 1kusMáta
- 500gramůJahody zahradní
- 3kusyVejce slepičí
- 125mililitrůMléko polotučné
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 6plátkůŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Želatinu namočíme do studené vody. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň. Dřeň i lusk vložíme do mléka a svaříme.
- 2Z bílků ušleháme pevný sníh a zašleháme do něj 20 g cukru.
- 3V horké vodní lázni utřeme žloutky se zbylým cukrem. Přes síto vlijeme svařené vanilkové mléko, přidáme vymačkanou želatinu a za stálého míchání ji rozpustíme.
- 4Krém přendáme do studené vodní lázně a mícháme do vychladnutí. Nakonec přimícháme víno a krém vložíme do chladničky asi na 25 minut.
- 5Do želírujícího krému vmícháme ušlehanou smetanu a zlehka přimícháme ušlehaný sníh.
- 6Omyté jahody upravíme do pohárů spolu s krémem a ozdobíme mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.