Víno z bílého rybízu
30 min.
Ingredience
- 4litryRybíz bílý
- 2litryVoda pitná
- 600gramůCukr krystal
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
14 g
Cukr
74 g
Postup přípravy
- 1Zralý bílý rybíz otrháme ze stopek, přebereme, propláchneme a důkladně rozmačkáme. Přemístíme do 5l čisté sklenice, převážeme celofánem, který několikrát propíchneme. Při pokojové teplotě necháme kvasit cca 7 dnů.
- 2Poté přecedíme přes plátno a necháme překapat. Rybíz zbylý na plátně zalijeme vodou a prolisujeme. Smícháme se získanou šťávou, přidáme cukr a promícháme, aby se rozpustil.
- 3Vše přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a na teplém místě necháme znovu vykvasit. Po ustátí stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu. Jakmile se víno zcela vyčistí, rozlijeme do lahví, uzavřeme a uložíme na temném a chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.