Víno z čerstvých ostružin
30 min.
Ingredience
- 4litryOstružiny
- 1,25kilogramyCukr krystal
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
2 g
Sacharidy
163 g
Vláknina
21 g
Cukr
144 g
Postup přípravy
- 1Zralé ostružiny přebereme, očistíme, nasypeme do 5l sklenice a rozmačkáme. Při pokojové teplotě necháme kvasit 4 dny. Poté prolisujeme a přecedíme.
- 2Cukr rozmícháme ve vlažné vodě a po jeho rozpuštění smícháme s ostružinovou šťávou. Přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a necháme kvasit na teplém místě. Po několika dnech přemístíme do chladné místnosti k dokvašení. Víno necháme ještě několik dnů ustát.
- 3Gumovou hadičkou jej stáčíme do demižonu a odstavíme, dokud se zcela nevyčistí. Přelijeme do lahví, uzavřeme a odložíme na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.