Vínová pěna
30 min.
Ingredience
- 2decilitryVíno bílé
- 80gramůCukr krupice
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusCitronová kůra
- 1kusVejce slepičí
- 0,5kusVanilkový lusk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
305 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Do vína zamícháme cukr, žloutky, vejce, kousek citronové kůry a půlku vanilkového lusku.
- 2Hrnec se směsí postavíme do kastrolu s vařící vodou a šleháme do zhoustnutí - nesmíme vařit, zahříváme jen těsně k bodu varu!
- 3Před podáváním vyjmeme citronovou kůru a vanilku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.