Vínové fazolky
25 min.
Ingredience
- 200gramůFazolové lusky
- 2decilitryVíno bílé
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř bílý
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
95 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
4 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
79 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mladé fazolové lusky (hodně tenké) očistíme, odřežeme stopky a omyjeme. Fazolky necháme okapet. Do rendlíku vložíme fazolky, přilijeme bílé víno, bobkový list a pod pokličkou je dusíme doměkka asi 10-15 minut. Když jsou měkké, přidáme sůl, pepř, cukr a rozehřáté máslo. Promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.