Vínové hrušky
25 min.
Ingredience
- 8kusůHrušky
- 6decilitrůVíno červené
- 100gramůCukr třtinový
- 2kusyBadyán
- 2kusySkořice celá
- 1lžičkaCitronová kůra
- 20gramůCukr vanilka
- 2kusyHřebíček
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 3mililitryCitronová šťáva
- 50gramůDžem meruňkový
- 150gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
25 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
23 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Omyté hrušky oloupeme, rozřízneme na poloviny, zabavíme jádřinců. Víno v kastrůlku svaříme s cukrem, badyánem, skořici, citrónovou kůrou a vanilkovým cukrem, nakonec vložíme hřebíček. Do vína naskládáme půlené hrušky, povaříme 8 - 10 minut a odstavíme z ohně. Uvařené hrušky necháme namočené celou noc.
- 2Poté je ze sirupu vybereme, necháme okapat, sirup přelijeme přes sítko. Do sirupu přidáme škrobovou moučku, na mírném ohni povaříme 2 minuty a stáhneme ze sporáku, dochutíme citrónovou šťávou.
- 3Do středu jednotlivých dezertních talířků položíme vždy půlku hrušky. Naaranžujeme ještě druhou půlku, kterou však nakrájíme na tenké plátky. Do středu půlky hrušky dáme meruňkový džem, posypeme pomletými ořechy a přelijeme připravenou vínovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.