Vínové hrušky

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
25 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
23 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté hrušky oloupeme, rozřízneme na poloviny, zabavíme jádřinců. Víno v kastrůlku svaříme s cukrem, badyánem, skořici, citrónovou kůrou a vanilkovým cukrem, nakonec vložíme hřebíček. Do vína naskládáme půlené hrušky, povaříme 8 - 10 minut a odstavíme z ohně. Uvařené hrušky necháme namočené celou noc.
  • 2
    Poté je ze sirupu vybereme, necháme okapat, sirup přelijeme přes sítko. Do sirupu přidáme škrobovou moučku, na mírném ohni povaříme 2 minuty a stáhneme ze sporáku, dochutíme citrónovou šťávou.
  • 3
    Do středu jednotlivých dezertních talířků položíme vždy půlku hrušky. Naaranžujeme ještě druhou půlku, kterou však nakrájíme na tenké plátky. Do středu půlky hrušky dáme meruňkový džem, posypeme pomletými ořechy a přelijeme připravenou vínovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.