Višně naložené v medu s rumem
35 min.
Ingredience
- 3kilogramyVišně
- 2kilogramyMed včelí
- 4lžíceRum
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
827 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
134 g
Vláknina
3 g
Cukr
126 g
Postup přípravy
- 1Višně přebereme, očistíme, na sítu propláchneme a necháme okapat.
- 2Med nalijeme do větší pánve a rozehřejeme. Přisypeme višně a krátce povaříme. Pěnu vytvořenou na povrchu průběžně sebereme. Poté ovoce vyjmeme děrovanou naběračkou a rozdělíme do čistých sklenic.
- 3Med ještě krátce povaříme a horkým přelijeme višně. Do každé sklenice přidáme trochu rumu, ihned zavíčkujeme a zabalené v dece necháme vychladnout. Uchováme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.