Višně naložené v medu s rumem

35 min.
Česká republika
Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
827 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
134 g
Vláknina
3 g
Cukr
126 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Višně přebereme, očistíme, na sítu propláchneme a necháme okapat.
  • 2
    Med nalijeme do větší pánve a rozehřejeme. Přisypeme višně a krátce povaříme. Pěnu vytvořenou na povrchu průběžně sebereme. Poté ovoce vyjmeme děrovanou naběračkou a rozdělíme do čistých sklenic.
  • 3
    Med ještě krátce povaříme a horkým přelijeme višně. Do každé sklenice přidáme trochu rumu, ihned zavíčkujeme a zabalené v dece necháme vychladnout. Uchováme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.