Višně v pivním karamelu

18 min.
Evropa

Ingredience

    • 1lžíceCukr krupice
    • 1kusCukr vanilka
    • 200mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
    • 400gramůVišně
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
926 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
43 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hlubší pánvi rozpustíme cukr s vanilkovým cukrem a za stálého míchání necháme středně zkaramelizovat. Do karamelu pomalu zamícháme pivo, až vznikne hustá omáčka. Do omáčky vmícháme vypeckované višně a provaříme.
  • 2
    Směsí plníme poháry a zdobíme dobře ušlehanou šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.