Višňová bublanina s bezé
75 min.
Ingredience
- Na bezé
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 170gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 60gramůCukr moučkový
- 150gramůKokos - mletý (Kopra)
- Na těsto
- 90gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCukr moučkový
- 20gramůCukr vanilka
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2decilitryMléko polotučné
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 270gramůMouka polohrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 70mililitrůOlej slunečnicový
- 70gramůMouka pšeničná hrubá
- 300gramůVišně
- 200gramůDžem višňový
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Máslo necháme změknout při pokojové teplotě, nakrájíme na menší kousky a vložíme do misky. Přisypeme moučkový i vanilkový cukr, utřeme do pěny. Postupně stálým šleháním přidáváme žloutky a přiléváme mléko. Následně vmícháme tuhý sníh, vyšlehaný z bílků. Nakonec zlehka přimícháme prosátou mouku spolu s kypřicím práškem. Těsto vlijeme na plech, vymazaný olejem a vysypaný 30 g hrubé mouky. Višně obalíme ve zbylé hrubé mouce, hustě je naskládáme na povrch těsta.
- 2Těstem naplněný plech vložíme do předehřáté trouby. Při 180 stupních koláč předpečeme 15 minut.
- 3V horké vodní lázní šleháme bílky s cukrem a vanilkovým cukrem, do zahoustnutí. Poté odstavíme z vodní lázně a šleháme až do vychladnutí. Zlehka přimícháme moučkový cukr, kokos, vše promícháme, tím máme připravené bezé.
- 4Plech vytáhneme z trouby, povrch koláče potřeme višňovým džemem, na džem naneseme připravené bezé. Vrátíme zpátky do trouby, při 160 stupních dopečeme ještě dalších 30 minut. Koláč necháme vychladnout na plechu. Krájíme na úhledné čtverce nebo obdélníky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.