Višňová bublanina s višňovým sirupem

45 min.
Evropa

Ingredience

  • Na ozdobení
    • 40gramůCukr moučkový
    • 1decilitrSirup višňový
  • Na vymazání plechu
    • 60gramůHera
    • 40gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
24

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
110 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
264 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Při pokojové teplotě změklou Heru nakrájíme do misky, přisypeme 30 g cukru, utřeme na řídkou pěnu a postupně přidáváme žloutky, Do utřené pěny následně přiléváme vlažné mléko. Opět postupně přisypáváme prosátou mouku s kypřícím práškem, vanilkový cukr, pudinkový prášek a jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Nakonec zlehka vmícháme z bílků a zbylého cukru vyšlehaný tuhý sníh.
  • 2
    Těsto vlijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, na povrch těsta naskládáme omyté višně. Vložíme do předehřáté trouby, při 170 stupních pečeme 25 - 30 minut. Po upečení necháme vychladnout na plechu, poté posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na řezy. Podáváme na jednotlivých dezertních talířcích s rozšlehaným višňovým sirupem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.