Višňová bublanina s višňovým sirupem
45 min.
Ingredience
- 60gramůHera
- 60gramůCukr krupice
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
- 25gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 1lžícePudinkový prášek - vanilkový
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 200gramůVišně
- Na ozdobení
- 40gramůCukr moučkový
- 1decilitrSirup višňový
- Na vymazání plechu
- 60gramůHera
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
110 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
264 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Při pokojové teplotě změklou Heru nakrájíme do misky, přisypeme 30 g cukru, utřeme na řídkou pěnu a postupně přidáváme žloutky, Do utřené pěny následně přiléváme vlažné mléko. Opět postupně přisypáváme prosátou mouku s kypřícím práškem, vanilkový cukr, pudinkový prášek a jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Nakonec zlehka vmícháme z bílků a zbylého cukru vyšlehaný tuhý sníh.
- 2Těsto vlijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, na povrch těsta naskládáme omyté višně. Vložíme do předehřáté trouby, při 170 stupních pečeme 25 - 30 minut. Po upečení necháme vychladnout na plechu, poté posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na řezy. Podáváme na jednotlivých dezertních talířcích s rozšlehaným višňovým sirupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.