Višňová bublanina z majonézy
50 min.
Ingredience
- 400gramůMajonéza
- 40gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 20gramůCukr vanilka
- 400gramůMouka polohrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 200gramůVišně
- Na ozdobení
- 40gramůCukr moučkový
- Na vymazání plechu
- 70gramůHera
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
19 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
980 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Majonézu dáme do misky, přidáme, cukr, vejce, vanilkový cukr a metlou prošleháme. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, zlehka promícháme na hladké těsto. Nakonec do těsta lehce vmícháme vypeckované višně.
- 2Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, vlijeme připravené těsto. Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při teplotě 170°C 40 minut.
- 3Upečenou bublaninu necháme vychladnout na plechu. Potom ji posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na úhledné čtverce, anebo obdélníky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.