Višňová bublanina z majonézy

50 min.
Evropa

Ingredience

  • Na ozdobení
    • 40gramůCukr moučkový
  • Na vymazání plechu
    • 70gramůHera
    • 40gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
19 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
980 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Majonézu dáme do misky, přidáme, cukr, vejce, vanilkový cukr a metlou prošleháme. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, zlehka promícháme na hladké těsto. Nakonec do těsta lehce vmícháme vypeckované višně.
  • 2
    Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, vlijeme připravené těsto. Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při teplotě 170°C 40 minut.
  • 3
    Upečenou bublaninu necháme vychladnout na plechu. Potom ji posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na úhledné čtverce, anebo obdélníky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.