Višňová domácí zmrzlina

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 700gramůVišně
    • 400gramůMléko zahuštěné neslazené
    • 100gramůCukr krupice
    • 2lžíceMed včelí
    • 20gramůCukr vanilka
    • 200gramůJogurt bílý
    • 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 50gramůČokoláda bílá
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    500 g omytých višní vypeckujeme, rozmixujeme a vložíme do lednice na 60 minut dobře vychladit. Zbylé višně nadrobno rozsekáme. Kondenzované mléko, cukr, med a vanilkový cukr v kastrůlku přivedeme k varu, stáhneme, poté také necháme v lednici vychladit. Vychlazené višně smícháme s jogurtem a směsí z kondenzovaného mléka. Dobře promícháme, vlijeme do vhodné misky, přimícháme nasekané višně a vložíme do mrazáku. Po dobu mražení několikrát promícháme. Zamrazíme jen částečně.
  • 2
    Poté zmrzlinu vybereme z mrazáku, vložíme do formy na srnčí hřbet, opět vrátíme do mrazáku a po 200 minut necháme úplně zamrazit. Po zmražení formu na pár sekund ponoříme do horké vody a zmrzlinu vyklopíme.
  • 3
    Těsně před podáváním ji nakrájíme na úhledné plátky, které klademe na jednotlivé vychlazené talíře. Každou porci ozdobíme vyšlehanou šlehačkou, posypeme nastrouhanou bílou čokoládou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.