Višňová líná pita

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
25 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
3 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté višně vypeckujeme a dáme do mísy. Přidáme k nim 100 g cukru, nastrouhané lískové a vlašské ořechy a promícháme.
  • 2
    V míse si utřeme máslo do pěny, pak k němu postupně přimícháme cukr, vejce, mléko, vodu a prosátou hladkou i hrubou mouku s práškem do pečiva. Vymícháme měkké těsto (v případě, že je tužší, přidáme ještě trochu mléka). Těsto rozdělíme na dvě části. Na pomoučeném vále si z každé části vyválíme válečkem plát o velikosti dna pečicího plechu. První plát položíme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech, plát poklademe vypeckovanými višněmi a ořechy a přikryjeme druhým vyváleným plátem těsta. Moučník dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při 200°C přibližně 30 minut. Upečená líná pita by měla mít zlatohnědou kůrku.
  • 3
    Porce krájíme až po vychladnutí, posypeme je moučkovým cukrem a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.