Višňová líná pita
60 min.
Ingredience
- náplň
- 500gramůVišně
- 50gramůOřechy vlašské
- 50gramůOřechy lískové
- 100gramůCukr krupice
- těsto
- 150gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 4decilitryVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 1decilitrMléko polotučné
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
25 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
3 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Omyté višně vypeckujeme a dáme do mísy. Přidáme k nim 100 g cukru, nastrouhané lískové a vlašské ořechy a promícháme.
- 2V míse si utřeme máslo do pěny, pak k němu postupně přimícháme cukr, vejce, mléko, vodu a prosátou hladkou i hrubou mouku s práškem do pečiva. Vymícháme měkké těsto (v případě, že je tužší, přidáme ještě trochu mléka). Těsto rozdělíme na dvě části. Na pomoučeném vále si z každé části vyválíme válečkem plát o velikosti dna pečicího plechu. První plát položíme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech, plát poklademe vypeckovanými višněmi a ořechy a přikryjeme druhým vyváleným plátem těsta. Moučník dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při 200°C přibližně 30 minut. Upečená líná pita by měla mít zlatohnědou kůrku.
- 3Porce krájíme až po vychladnutí, posypeme je moučkovým cukrem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.