Višňová omáčka

10 min.
Evropa

Ingredience

    • 250gramůKompot višňový
    • 150gramůJogurt bílý
    • 1lžíceZakysaná smetana
    • 1špetkaHřebíček mletý
    • 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
175 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
12 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
526 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Polovinu vypeckovaných višní rozmixujeme s kompotovou šťávou na kaši. Přimícháme jogurt, zakysanou smetanu a prošleháme se smetanou ke šlehání.
  • 2
    Nakonec vmícháme zbylé višně a okořeníme mletým hřebíčkem.
  • 3
    Omáčku podáváme dobře vychlazenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.