Višňové florentinky
40 min.
Ingredience
- 125gramůOřechy vlašské
- 125gramůOřechy lískové
- 30gramůVišně
- 1lžícePomerančová kůra
- 100gramůCukr krupice
- 2lžíceMléko polotučné
- 125gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMed včelí
- 80gramůČokoláda bílá
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
118 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
9 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vlašské a lískové oříšky nahrubo nasekáme. Višně vypeckujeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
- 2V kastrůlku smícháme med, cukr, mléko, máslo a přivedeme k varu, přidáme nasekané oříšky a povaříme 3 minuty. Nakonec přimícháme pomerančovou kůru a višně.
- 3Plech vyložíme pečícím papírem a za pomoci lžičky klademe na plech hromádky těsta. Troubu předehřejeme na 150 stupňů Celsia a plech vložíme dovnitř. Pečeme asi 10 minut.
- 4Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu a florentinky jí pokapeme. Necháme ztuhnout a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.