Višňové florentinky

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
118 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
9 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vlašské a lískové oříšky nahrubo nasekáme. Višně vypeckujeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    V kastrůlku smícháme med, cukr, mléko, máslo a přivedeme k varu, přidáme nasekané oříšky a povaříme 3 minuty. Nakonec přimícháme pomerančovou kůru a višně.
  • 3
    Plech vyložíme pečícím papírem a za pomoci lžičky klademe na plech hromádky těsta. Troubu předehřejeme na 150 stupňů Celsia a plech vložíme dovnitř. Pečeme asi 10 minut.
  • 4
    Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu a florentinky jí pokapeme. Necháme ztuhnout a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.