Višňové knedlíky se šlehačkou
40 min.
Ingredience
- 125gramůMouka polohrubá
- 10gramůDroždí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMarmeláda višňová
- 1lžíceKoňak vaječný
- 40gramůČokoláda hořká
- 3lžíceMléko polotučné
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
25 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mouku prosijeme do mísy, vyhloubíme důlek. Dáme do něj droždí s cukrem a lžíci vlažného mléka. Promícháme s trochou mouky, necháme přikryté kynout asi 15 minut.
- 2Máslo, mléko, špetku soli a zbylou mouku prohněteme s kváskem, přikryjeme a necháme hodinu kynout (do dvojnásobného objemu).
- 3Těsto vyválíme na plát a rozkrojíme na 4 čtverce. Na každý dáme 1/2 lžíce marmelády a vytvarujeme knedlík. Vymaštěné síto zavěsíme do hrnce s vařící vodou a knedlíky vaříme v páře 12 - 14 minut.
- 4Ušleháme smetanu a vmícháme do ní likér. Knedlíky podáváme s likérovou šlehačkou a nastrouhanou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.