Višňové knedlíky se šlehačkou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
25 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku prosijeme do mísy, vyhloubíme důlek. Dáme do něj droždí s cukrem a lžíci vlažného mléka. Promícháme s trochou mouky, necháme přikryté kynout asi 15 minut.
  • 2
    Máslo, mléko, špetku soli a zbylou mouku prohněteme s kváskem, přikryjeme a necháme hodinu kynout (do dvojnásobného objemu).
  • 3
    Těsto vyválíme na plát a rozkrojíme na 4 čtverce. Na každý dáme 1/2 lžíce marmelády a vytvarujeme knedlík. Vymaštěné síto zavěsíme do hrnce s vařící vodou a knedlíky vaříme v páře 12 - 14 minut.
  • 4
    Ušleháme smetanu a vmícháme do ní likér. Knedlíky podáváme s likérovou šlehačkou a nastrouhanou čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.