Višňové koláčky s čokoládou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
867 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
44 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
6 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme višně, vypeckujeme je, dáme do mísy. Omyjeme a oloupeme hrušky, rozkrájíme, zbavíme jádřinců, pokrájíme na kostičky a dáme do mísy k višním a promícháme.
  • 2
    Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto na plát o síle přibližně 5 mm. Nakrájíme ho na čtverce o straně 15 cm. Na každý čtverec položíme lžíci ovoce a kostičku mléčné čokolády (1 lžička). Těsto přehneme do tvaru trojúhelníku.
  • 3
    Šátečky poklademe na plech, který jsme vyložili pečícím papírem.
  • 4
    Povrch šátečků propíchneme vidličkou a potřeme rozšlehaným vajíčkem.
  • 5
    Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C přibližně 20 minut dozlatova. Pak je z trouby vyjmeme, vychladlé posypeme práškovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.