Višňové vafle
30 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 30gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůMléko polotučné
- 5gramůDroždí
- 180gramůKompot višňový
- 15gramůSolamyl - bramborový škrob
- 10mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
- 120gramůŠlehačka ve spreji
- 10gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
27 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
398 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Droždí rozdrobíme a zalijeme troškou vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, cukr, špetku soli, přidáme vejce, máslo a zbytek mléka. Vypracujeme těsto, přidáme kvásek, zapracujeme ho do těsta a necháme chvíli vykynout.
- 2Vaflovač potřeme tukem a z těsta upečeme postupně vafle.
- 3Do rendlíku vlijeme višňový kompot a zakápneme Maraskinem. Přivedeme k varu, solamyl rozmícháme v trošce šťávy z kompotu a zahustíme višně v rendlíku.
- 4Vafle upravíme na talířky, ozdobíme višňovou omáčkou a šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.