Višňové vafle

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 60gramůMáslo čerstvé
    • 30gramůCukr moučkový
    • 2kusyVejce slepičí
    • 1špetkaSůl
    • 150gramůMouka pšeničná hladká
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 5gramůDroždí
    • 180gramůKompot višňový
    • 15gramůSolamyl - bramborový škrob
    • 10mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
    • 120gramůŠlehačka ve spreji
    • 10gramůTuk
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
27 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
398 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí rozdrobíme a zalijeme troškou vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, cukr, špetku soli, přidáme vejce, máslo a zbytek mléka. Vypracujeme těsto, přidáme kvásek, zapracujeme ho do těsta a necháme chvíli vykynout.
  • 2
    Vaflovač potřeme tukem a z těsta upečeme postupně vafle.
  • 3
    Do rendlíku vlijeme višňový kompot a zakápneme Maraskinem. Přivedeme k varu, solamyl rozmícháme v trošce šťávy z kompotu a zahustíme višně v rendlíku.
  • 4
    Vafle upravíme na talířky, ozdobíme višňovou omáčkou a šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.