Višňové vareňje

35 min.
Ruská federace

Ingredience

    • 1kilogramVišně
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 100mililitrůBrandy
    • 1500gramůCukr moučkový
Počet porcí:
50

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
163 kcal
Sacharidy
32 g
Vláknina
320 mg
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Višně přebereme, omyjeme ve studené vodě, vypeckujeme a vložíme na mísu. Zasypeme je polovinou cukru, přidáme šťávu odkapanou při vypeckování a necháme asi 5 hodin v chladnu.
  • 2
    Potom vyluhovanou šťávu slijeme, je-li potřeba, doplníme vodou na 250 ml, přidáme druhou polovinu cukru a svaříme na sirup. Do vařícího se sirupu vsypeme proslazené višně a na mírném ohni je povaříme.
  • 3
    Že je ovoce správně uvařené poznáme, když na talířek kápneme sirup a kapka uchová svůj tvar, navíc ovoce neplave na povrchu, ale je v sirupu rovnoměrně rozloženo.
  • 4
    Do vlažné zavařeniny přimícháme koňak, vareňje naplníme do sklenic, dobře uzavřeme a uložíme na suché chladné místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.