Višňový čokoládový koláč

75 min.
Česká republika

Ingredience

  • obloha
    • 50gramůČokoláda hořká
    • 1lžíceCukr moučkový
    • 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 0,5kusCukr vanilka
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
44 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z másla, cukru, vanilkového cukru a vajec ušleháme krém. Vmícháme do něj rum a sůl. Mouku smícháme s kypřicím práškem a zamícháme do krému. Nakonec do těsta přimícháme nastrouhanou čokoládu a mleté mandle.
  • 2
    Těstem naplníme koláčovou formu vymazanou máslem, povrch uhladíme a poklademe okapanými višněmi. Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut, vyjmeme z trouby a po chvíli i z formy. Necháme vychladnout na mřížce.
  • 3
    Příprava oblohy: Smetanu ušleháme za postupného přidávání vanilkového cukru. Pomocí cukrářského sáčku šlehačkou ozdobíme obvod koláče. Střed koláče posypeme hoblinkami čokolády a moučkovým cukrem.
  • 4
    Před podáváním necháme moučník asi 4 hodiny v chladu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.