Višňový čokoládový koláč
75 min.
Ingredience
- obloha
- 50gramůČokoláda hořká
- 1lžíceCukr moučkový
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5kusCukr vanilka
- 200gramůMáslo čerstvé
- 180gramůCukr krupice
- 0,5kusCukr vanilka
- 2lžíceRum
- 1špetkaSůl
- 125gramůMouka polohrubá
- 380gramůKompot višňový
- 100gramůMandle mleté
- 50gramůČokoláda hořká
- 5kusůVejce slepičí
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
44 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Z másla, cukru, vanilkového cukru a vajec ušleháme krém. Vmícháme do něj rum a sůl. Mouku smícháme s kypřicím práškem a zamícháme do krému. Nakonec do těsta přimícháme nastrouhanou čokoládu a mleté mandle.
- 2Těstem naplníme koláčovou formu vymazanou máslem, povrch uhladíme a poklademe okapanými višněmi. Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut, vyjmeme z trouby a po chvíli i z formy. Necháme vychladnout na mřížce.
- 3Příprava oblohy: Smetanu ušleháme za postupného přidávání vanilkového cukru. Pomocí cukrářského sáčku šlehačkou ozdobíme obvod koláče. Střed koláče posypeme hoblinkami čokolády a moučkovým cukrem.
- 4Před podáváním necháme moučník asi 4 hodiny v chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.