Višňový džem
40 min.
Ingredience
- 1kilogramVišně
- 500gramůCukr želírovací
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1010 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
152 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Vypeckujeme višně a rozmixujeme. Přidáme želírovací cukr a vše povaříme.
- 2Když začne džem želírovat, plníme do čistých sklenic, které dobře uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 20. 7. 2015
Višňový džem
Při použítí různých želírovacích prostředků se nedá nic zkazit, alespoň si myslím😁 Je třeba dodržet pouze návod. Dělávám jak marmeládu, to višně rozmixuji a propasíruji sítem a nebo dělám džem a tam nechávám celé vypeckované plody. Po zavíčkovaní otočím na cca. 15 minut dnem vzhůru.