Višňový koláč se žervé

175 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
1 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předehřejeme troubu na 160 °C.
  • 2
    Rozdrtíme piškoty a smícháme je s moukou, 100 g cukru a práškem do pečiva. Přidáme vejce a mandlové plátky. Směs dobře promícháme a dáme do dortové formy, vyložené pečicím papírem. Dortovou formu se směsí pečeme ve vyhřáté troubě 25 minut.
  • 3
    Mezitím necháme změknout plátky želatiny ve sklenici se 100 ml vody. V malém kastrůlku zahřejeme, ale nevaříme, pomerančovou šťávu, rozpustíme v ní želatinu a odložíme stranou.
  • 4
    Žervé smícháme se 100 g cukru, do krému zlehka vmícháme kompotované višně. Hmotu natřeme na vychladlý korpus a dáme do ledničky na 2 hodiny ztuhnout. Vychladlý koláč zdobíme mandlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.