Višňový koláč z třeného těsta
50 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůCukr krupice
- 6gramůKypřicí prášek do pečiva
- 500gramůVišně
- 100gramůMáslo čerstvé
- 140gramůMouka pšeničná hrubá
- 5lžicMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Cukr, máslo a žloutky třeme do pěny. Přilijeme mléko a polovinu mouky s práškem do pečiva.
- 2K promíchanému těstu přidáme tuhý sníh z bílků a druhou polovinu mouky.
- 3Přendáme na tukem vymazanou a hrubou moukou vysypanou formu na koláč a poklademe vypeckovanými višněmi, zasypeme cukrem dle chuti.
- 4Pečeme ve vyhřáté troubě.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.