Višňový likér
30 min.
Ingredience
- 1kilogramVišně
- 1špetkaKulturní kvasinky
- 0,5lžičkaKyselina citrónová
- 200mililitrůSirup cukrový
- 50gramůCukr hroznový (glukóza)
- 250mililitrůGriotka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Sladké zralé višně (s tmavou dužinou) omyjeme, zbavíme stopek a pecek. Nahrubo je rozmačkáme a přidáme k nim čisté kulturní kvasinky předem regenerované (přibližně špetku - podle návodu).
- 2Višně pak dáme do skleněné nádoby, uzavřeme kvasným uzávěrem a necháme kvasit při 18°C. Když vidíme pohyb kvašení v kvasném uzávěru, po třech dnech rmut odlisujeme ručním nylonovým sáčkem a hned šťávu zpracujeme.
- 3Pomalu, za stálého míchání přidáváme 78% třešňovici a asi 1 lžičku kyseliny citrónové.
- 4Takto připravený likér necháme 2-3 dny v klidu, na tmavém a chladném místě ve skleněné nádobě, aby se usadily kaly. Nádobu uzavřeme, nejlépe hustou gázou. Pak likér dosladíme podle chuti přibližně 200 ml cukrového sirupu a ještě přidáme 50 g glukózy.
- 5Likér znovu přefiltrujeme do skleněných lahví a dobře uzavřeme.
- 6V chladu a temnu vydrží až 2-3 týdny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.