Višňový likér

30 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kilogramVišně
    • 1špetkaKulturní kvasinky
    • 0,5lžičkaKyselina citrónová
    • 200mililitrůSirup cukrový
    • 50gramůCukr hroznový (glukóza)
    • 250mililitrůGriotka
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sladké zralé višně (s tmavou dužinou) omyjeme, zbavíme stopek a pecek. Nahrubo je rozmačkáme a přidáme k nim čisté kulturní kvasinky předem regenerované (přibližně špetku - podle návodu).
  • 2
    Višně pak dáme do skleněné nádoby, uzavřeme kvasným uzávěrem a necháme kvasit při 18°C. Když vidíme pohyb kvašení v kvasném uzávěru, po třech dnech rmut odlisujeme ručním nylonovým sáčkem a hned šťávu zpracujeme.
  • 3
    Pomalu, za stálého míchání přidáváme 78% třešňovici a asi 1 lžičku kyseliny citrónové.
  • 4
    Takto připravený likér necháme 2-3 dny v klidu, na tmavém a chladném místě ve skleněné nádobě, aby se usadily kaly. Nádobu uzavřeme, nejlépe hustou gázou. Pak likér dosladíme podle chuti přibližně 200 ml cukrového sirupu a ještě přidáme 50 g glukózy.
  • 5
    Likér znovu přefiltrujeme do skleněných lahví a dobře uzavřeme.
  • 6
    V chladu a temnu vydrží až 2-3 týdny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.