Višňový salát s griotkou
15 min.
Ingredience
- 600gramůVišně
- 40gramůCukr moučkový
- 20gramůCukr vanilka
- 1decilitrGriotka
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Višně omyjeme, vypeckujeme a dáme do misky. Posypeme je moučkovýma a vanilkovým cukrem. Dobře promícháme, misku přiklopíme a vložíme na 30 minut do lednice.
- 2Vychladlé višně i se šťávou rozdělíme do ovocných salátových misek. Povrch ovoce zalijeme griotkou, ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a ovocný salát podáváme jako dezert.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.