Višňový tvarohový koláč

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
823 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na korpus smícháme v míse rozdrcené piškoty s cukrem a změklým (rozehřátým) máslem. Hmotou vyložíme dno a stěny kulaté dortové formy.
  • 2
    Na náplň smícháme v misce tvaroh s cukrem, Přidáme rozšlehaná vejce, vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru. Vše našleháme dohladka.
  • 3
    Náplň nalijeme do formy na piškotovou hmotu, formu vložíme do středně vyhřáté trouby a koláč pečeme 25-30 minut. Po upečení necháme úplně vychladnout.
  • 4
    Kukuřičnou moučku rozmícháme v troše kompotové šťávy. Višně i se zbylou šťávou vložíme do kastrůlku, zalijeme rozmíchanou moučkou a povaříme do zhoustnutí. Po vychladnutí do směsi přimícháme tresť nebo likér.
  • 5
    Povařené višně rozdělíme lžící na tvarohovou náplň.
  • 6
    Koláč podáváme vychlazený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.