Višňový tvarohový koláč
60 min.
Ingredience
- Korpus
- 175gramůPiškoty dětské kulaté
- 90gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr krupice
- Náplň
- 375gramůTvaroh tučný
- 2gramyCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 1lžíceCitronová kůra
- Povrch koláče
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 400gramůKompot višňový
- 0,5lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
823 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na korpus smícháme v míse rozdrcené piškoty s cukrem a změklým (rozehřátým) máslem. Hmotou vyložíme dno a stěny kulaté dortové formy.
- 2Na náplň smícháme v misce tvaroh s cukrem, Přidáme rozšlehaná vejce, vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru. Vše našleháme dohladka.
- 3Náplň nalijeme do formy na piškotovou hmotu, formu vložíme do středně vyhřáté trouby a koláč pečeme 25-30 minut. Po upečení necháme úplně vychladnout.
- 4Kukuřičnou moučku rozmícháme v troše kompotové šťávy. Višně i se zbylou šťávou vložíme do kastrůlku, zalijeme rozmíchanou moučkou a povaříme do zhoustnutí. Po vychladnutí do směsi přimícháme tresť nebo likér.
- 5Povařené višně rozdělíme lžící na tvarohovou náplň.
- 6Koláč podáváme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.