Vitacitová buchta
90 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 8gramůCukr krupice
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 240gramůMouka polohrubá
- 150mililitrůMléko polotučné
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceKakao - prášek
- Na krém
- 500gramůTvaroh jemný
- 40gramůMáslo čerstvé
- 8lžicCukr krupice
- 2lžíceRum
- Na polevu
- 1litrVoda pitná
- 8lžicCukr krupice
- 2baleníPudink vanilkový
- 1,5baleníVitacit
- Na vymazání
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
38 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Plech vytřeme rozpuštěným máslem, troubu předehřejeme na 160 °C.
- 2V míse promícháme všechny suroviny, vzniklé těsto natřeme na plech a upečeme dozlatova.
- 3V mezičase připravíme krém. Máslo utřeme s cukrem do pěny, zašleháme tvaroh a ochutíme rumem.
- 4Vychladlý koláč rovnoměrně potřeme krémem a na něj rozetřeme prochladlou polevu. Necháme zcela ztuhnout a podáváme.
- 5Polevu připravíme pečlivým smícháním všech surovin, dbáme, aby se nedělaly hrudky. Směs necháme za stálého míchání přejít varem. Poté vychladíme ve studené vodě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.