Vláčná míchaná vejce

13 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
21 g
Sacharidy
1 g
Cukr
1 g
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve nalijeme do hrnce 2,5 cm vody a zahřejeme do varu. Vedle dáme do žáruvzdorné mísy máslo nakrájené na kousky a rozklepnutá vejce, která posolíme.
  • 2
    Mísu dáme na hrnec nad vodní lázeň a šleháme je metličkou 5-6 minut, dokud vejce nezhoustnou a nezačnou se srážet v malé kousíčky.
  • 3
    Misku sundáme z páry a do vajec vmícháme smetanu, která vytvoří krémovější směs. Podáváme ihned.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.